Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić blok TNT...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się zapytać jak zrobić blok podobny do TNT tylko żeby nazywał się Atomic Bomb i wybuchał 10000x silniej od zwykłego tnt i miał ogromne rażenie.

Można powiedzieć , że taki mini modzik.

ogólnie to.... Bagno

Opublikowano

Są już takie mody jeden to chyba nuke mod, a inne polecam poszukać. A i btw przy takiej sile rażenia minecraft Ci nie wyrobi.

A jesli się upszesz żeby to zrobić to na forum są tuty jak robić własne bloki. Wystarczy trochę logicznego myślenia, żeby zobaczyć w bloku TNT co odpowiada za wybuch i przypisanie tego parametru, tyle że zwiększonego przy Twoim klocku. Pozdro!

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Jak miałem moda more exsplisive czy jakoś tak to jak dałem 2 bomby atomowe to gra się wyłączała i było napisane że pamięć została zniszczona i na tej mapce już nie pograłem :D kompa mam dobrego 8gb ram więc nie wiem czemu tak się robiło na filmiku koleś dał 10 atomowych bomb i miał lagi a mi przy 2 crash

więc spróbuj tego moda pobrać

Opublikowano

Wystarczy napisać takiego moda, pobierz odpowiednie oprogramowanie, na tym forum jest pełno tego typu tutków, tyle że nie ma szans aby mc Ci wyrobił przy takiej sile.. Osobiście sam piszę moda dodającego nowe ładunki wybuchowe, niebawem go opublikuję!

Moje dzieła:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...